PTSD er en tilstand, som man kan havne i efter langvarige belastninger af ens psyke eller krop. Der kan være mange årsager til PTSD. Vi hører tit om dette traume hos hjemsendte veteraner fra borgerkrigen på Balkan og krigen i Afghanistan, men PTSD rammer langt bredere. Langvarig stressbelastning kan lede til PTSD, langvarig sygdom og død hos et nært familiemedlem – der kan være mange udløsende faktorer. Uanset hvad er PTSD en stor belastning, som kan gøre, at man ikke kan leve et normalt liv.

Nogle har gode erfaringer med forskellige former for kropsterapi i forbindelse med PTSD. Fysioterapi eller andre former for kropslig bearbejdning kan styrke folks tilværelse og mindske symptomerne i forbindelse med PTSD. Det kan for eksempel også være fysisk arbejde, og mange PTSD-ramte går i gang med projekter derhjemme eller hjælper venner med sådanne ting – for eksempel renovering af køkken og badeværelse. Det kan aflede tankerne og styrke en mentalt, når man arbejder fysisk.

Find de rette materialer

Uanset hvad din baggrund for at gå i gang med et gør det selv projekt derhjemme eller for at hjælpe en kammerat med et sådant måtte være, så er det vigtigt at du anvender de rigtige materialer og finder dem til en god pris. Det kan du gøre på webshoppen for VVS-relaterede varer https://rorfokus.dk/, som har et stort og bredt udvalg inden for alle varekategorier til køkken og bad. På https://rorfokus.dk/ kan du finde køkken- og håndvaske, bordplader, skabe og arbejdspulte, og du finder også de ting, der skal bruges i køkken og bad for at få det hele til at fungere: Fittings, rør og lukkehaner, riste og meget mere. Der vil være nok til gode projekter, der kan være med til at aflede tankerne og give et nyt perspektiv på livet.

Søg hjælp

Når det er sagt, er det vigtigt at søge hjælp, hvis du er ramt af PTSD. Det kan trække tingene ud eller give nye problemer, hvis man ikke søger professionel hjælp, men hverdagen kan blive langt bedre og hænge mere sammen, hvis man som led i en behandling også har projekter derhjemme, som man kan få løst samtidig.

shuttle-dark