PTSD er en alvorlig lidelse, og i Danmark tages den seriøst. Der er derfor gode muligheder for at få behandling. En del PTSD-ramte formår dog aldrig helt at komme sig over de traumatiske oplevelser, og de må forlade arbejdsmarkedet. Andre igen formår dog at komme ud på den anden side intakt, og i visse tilfælde endda med et styrket sind og velvære. Tilhører du den sidste gruppe, så læs med i denne artikel. Nu ser vi nemlig nærmere på hvordan du stille og roligt kan vende tilbage til arbejdsmarkedet igen. Vores fokus her er i særdeleshed på IT-branchen, og på virksomheder der arbejder med CRM-systemer. Det er nemlig en branche som tidligere PTSD-ramte bør have med i overvejelserne, når de skal tilbage på arbejdsmarkedet.

Lime technologies sætter standarden

IT-branchen er i kraftig vækst, og det forventes at udviklingen vil fortsætte i de næste mange år frem. Tag blot IT-virksomheden Lime technologies som et eksempel. De er kendte for deres prisbelønnede CRM-system. Lime technologies er således et glimrende eksempel på en virksomhed i vækst, og der er også tale om en organisation hvor man kan indlemmes stille og roligt, og hvor man kan få lov at fordybe sig i arbejdsopgaverne. Tidligere PTSD-ramte med ekspertise i IT bør overveje at arbejde med de kerneopgaver som Lime technologies er kendte for. Udvikling og vedligeholdelse af CRM-systemer er nemlig spændende og udfordrende, og man får som ansat mulighed for at gå i dybden med tingene, og får udfordret sin faglighed. Så er du selv tidligere PTSD-ramt, og overvejer du at arbejde med CRM? Så kast et blik over virksomheden Lime technologies nu.

Start stille og roligt ud

PTSD er en lidelse der skal tages dybt alvorligt. Det er vigtigt at man som ramt af lidelsen indser, at der ofte er behov for professionel hjælp for at komme ud på den anden side intakt. At tage imod psykologbehandling er derfor nærmest selvskrevet. Begynder man at vise gode takter, og er der så småt udsigt til en tilbagevenden til arbejdsmarkedet, så er det vigtigt at man ikke kaster sig hovedløs ud i tingene. I stedet bør man snarere lægge en strategi for en stille og rolig tilbagevenden. Dermed undgår man at få ubehagelige tilbagefald.

Alt dette er noget en psykolog kan hjælpe med. Det er vigtigt at man som PTSD-ramt tager imod samtlige råd som man modtager fra psykologen. De er uddannede, kompetente og erfarne. De vil også kunne komme med en vurdering af, om det er fornuftigt for dig at vende tilbage til et job hos en virksomhed som Lime technologies eller lignende. Så tag imod den kyndige vejledning, og hvis alt går vel, så er du tilbage på arbejdsmarkedet og i IT-branchen igen inden længe.

shuttle-dark