PTSD er en lidelse, som vi ofte forbinder med psykiske udfordringer for soldater, der er hjemsendt fra nogle af de opgaver, Danmark har været med til at varetage i udlandet – krigen i Afghanistan, krigene på Balkan og andre steder. Men PTSD er en mere udbredt lidelse, som kan skyldes mange forskellige ting, og som rammer både mænd og kvinder.

Er du PTSD-ramt kvinde, er det trods al modgang vigtigt at huske på, at der også er lyspunkter. Nu nærmer sommeren sig, og så er der igen anledning til at iklæde sig bikinier og fokusere på at nyde livet. Lys, sol og sommer kan måske ikke helbrede PTSD, men det kan være med til at mildne symptomerne og gøre tilværelsen mere tålelig.

Kvinder rammes

Undersøgelser viser, at kvinder rammes af PTSD i lighed med mænd, og at frekvensen er stigende. Der er flere årsager til dette. En af dem kan være, at kvinden oplever psykisk vold i parforholdet, på arbejdspladsen eller andre steder, og reagerer ved at udvikle PTSD.

I den situation kan det være positivt at forsøge sig med at få andre sider af livet frem. For eksempelsen sommerens livsnydelse med sol, strand og bikinier, som kan sætte humøret lidt op. Leder du efter nye bikinier til sæsonen, kan du finde masser af modeller på NA-KD, som fører mange mærker i alle prislejer og udførelser. Bemærk, at NA-KD angiver, om et produkt er mere eller mindre bæredygtigt. Du kan dermed træffe et aktivt valg om også på denne måde være med til at fokusere på noget positivt.

shuttle-dark